La Grange Verte - Het Nieuws
Düsseldorf, 15 maart 2015: ProWein 2015


Voordat je het weet is een jaar voorbij: ProWein 2015. Waren we vorig jaar nog een beetje 'dwalende', is het dit jaar andere koek. Een drukke agenda vol met afspraken met onze huidige en toekomstige leveranciers en een heel klein beetje tijd voor ontdekkingen. Zo gaan wij op bezoek bij Hattingley Valley en ontmoeten we eigenaar Simon Robinson en winemaker Emma Rice. Een plezierige en leuke ontmoeting, waarbij wij de banden weer hebben aangehaald.


Huy (België), 22 februari 2015:

9e Salon du Vin de Huy


Het regent deze dagen wijnproeverijen. Niet verwonderlijk, want het voorjaar is aanstaande en iedereen is weer op zoek naar mooie wijnen voor dit jaargetijde. Zo ook wij. In wezen is deze beurs een wijnverkoopbeurs aan particulieren, waar wijnproducenten uit Frankrijk, maar ook uit Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Duitsland en niet te vergeten uit België zelf hun wijn aan de man en vrouw brengen.


Lees meer ->

Lees meer ->

Bilthoven, 15 december 2014:

Een nieuw gezicht uit Italië!


Van Castel Croce kregen we onlangs een mooie wijn toegestuurd. Een bijzonder alternatief voor veel supermarkt ‘rosso’s’. Deze Rosso Piceno DOP is gemaakt van 100% Sangiovese. Castel Croce Polisio 2012 heeft een neus met kersen en specerijen. De smaak is vol met een evenwichtige structuur. Rijp fruit, rijpe tannines en mooi zuren, maken het een spannende wijn voor een lage prijs. De wijn past prima bij pasta- en polentagerechten, rood vlees, stoofschotels en zelfs gegrild vlees. Maar kan ook heel goed ‘zo’ gedronken worden. Lees meer over Polisia!


Met ingang van 15 deember 2014 is deze wijn te koop bij PLUS Supermarkten Bilthoven, de beste wijnsupermarkt van Nederland!


Duravel, 24 november 2014:

Een goed bericht uit Frankrijk


Nieuws van het Chateau La Gineste-front. Onze wijnproducenten zijn erg druk. De oogst is al een poosje binnen en het wijn maken is vol aan de gang! Bij La Gineste is de oogst voor ‘Grand Secret de Gineste’ omgezet in wijn. De wijn is overgezet in speciale vaten voor de zogenaamde tweede gisting (malolactische gisting, ofwel melkzuurgisting). De ‘La Rosé de la Gineste’ is inmiddels een mooie rosé en Gerard Dega heeft besloten de rosé in januari te bottelen. Bovendien ontpopt 2014 zich als een zeer goed wijnjaar in de Cahors. Dit belooft veel voor de toekomst!

Westbroek, 14 december 2014:

Last Minute Wijnproeverij


Op deze zondag was het gezellig druk tijdens de proeverij. Diverse wijnliefhebbers hadden zich verzameld. Er stonden maar liefst 14 wijnen op de proeftafel, waarvan een flink aantal mousserende wijnen. Ook hielden we onze nieuwe telg ten doop, de Polisio Rosso Piceno, die door velen werd gewaardeerd. Naast deze heerlijke en betaalbare wijn uit Italië, was de grote winnaar de wijn van Weingut Hiss en wel de Rivaner, fris, aromatisch en vol smaak! We kijken terug op een geslaagde middag!


Westbroek, 21 november 2014:

La Grange Verte gaat Lokaal; Dorpsproeverij Westbroek


La Grange Verte ging lokaal. Tijdens de Dorpsborrel in Westbroek waren ook de drie ‘wijnboeren’ uit Westbroek vertegenwoordigd. Een van hen waren wij. We hadden een leuke collectie uit Frankrijk en Oostenrijk meegenomen om de Westbroekers te laten proeven. De opkomst viel wat tegen, maar we hebben toch de wijnproevers kunnen overtuigen van onze kwaliteit.


31 oktober 2014:

La Canosa Peko’ (Pecorino) en La Canosa Servator (Passerina), nu verkrijgbaar bij Sauter Wijnen - Het Sticht - Zeist


Sinds deze week zijn een tweetal van onze Italiaanse wijnen van het wijnhuis Cantina La Canosa verbrijgbaar bij Sauter te Zeist.


Sauter Wijnen - Het Sticht

Het Rond 5D

3701 HS Zeist

30 oktober 2014:

Proefnotities Hattingley Valley van het Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2014


De mousserende wijn ‘Hattingley Valley Classic Cuvée’ hadden wij ingestuurd voor het Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2014. De jury zei het volgende:


Niet strakdroog, golden delicious, rond en zacht, verleidelijk, wat honing, perzik en peer, heel zachte mousse, elegant, verleidelijk


Een mooier proefresultaat hadden wij niet kunnen dromen, met twee keer ‘verleidelijk’. We hebben geen prijs gewonnen, maar deze recensie is goed en is een bevestiging dat we met Hattingley Valley iets moois in huis hebben.Zeist, 8 oktober 2014:

Chateau La Gineste en Domaine Valérie Renaudat Sauvignon Blanc, nu ook bij ‘De Proeftafel’ te Zeist


Sinds vandaag biedt Wijnhandel De Proeftafel in Zeist een aantal van onze wijnen. ‘De Proeftafel’ sluit perfect aan op onze filosofie: Biodiverse en zo mogelijk biologische wijn. En, uit eigen import of via binnenlandse leveranciers. Chateau La Gineste is met ingang van oogst 2014 gecertificeerd Biologisch. Na acht jaar Biologisch-dynamisch werken is dit de kroon op de wijnbouw van Chateau La Gineste.


De Proeftafel

Rozenstraat 15A

3702 VK Zeist

5 oktober 2014:

Officiële opening La Grange Verte Wines


Op 5 oktober 2014 was het zo ver. De wijnhandel La Grange Verte werd ten doop gehouden. In de aanwezigheid van wijnliefhebbers, vrienden en familie, brachten René en Hans een toast uit.


Meer foto's ->

Duravel, 1 oktober 2014:

Oogst bij Chateau La Gineste, Cahors


In de laatste dagen van september is de oogst begonnen van de Merlot voor de rosé. Mooie warme zonnige dagen, mooie druiven, maar nog wel met een beetje zuur als tegengewicht voor de suikers. De schillen weken korte tijd mee in de tank en zo wordt ongeveer 40 hectoliter rosé verkregen, die fruitig en relatief lichter van kleur is dan vorig jaar.

Een week later zijn de eerste percelen Malbec machinaal geplukt. Er waren koele en regenachtige dagen voorspeld. De rijping van de druiven ontwikkelt zich dan door de koele nachten nagenoeg niet meer en de schillen van de druiven beginnen te verzwakken, waardoor de kans op rotting toeneemt. Dan is het de kunst om de druiven zo lang mogelijk te laten rijpen, maar te voorkomen dat er schade aan de oogst ontstaat als het weer omslaat.


Meer foto's ->

Utrecht, 16 september 2014:

Austrian Wine Tasting


Op 8 september j.l waren wij te gast bij de Oostenrijkse wijnproeverij in het Beatrixtheater in Utrecht. Dicht bij de deur en bovendien erg interessant. Zo’n kleine 60 exposanten uit Oostenrijk en ook Nederlandse importeurs, waren aanwezig om hun wijnen aan te prijzen. Wij hebben deze dag interessante zaken geproefd. Vooral de Grüner Veltliner, een echt Oostenrijkse specialiteit, was in ruime mate vertegenwoordigd. Wij hebben er een aantal hele mooie geproefd en zijn voornemens een serie Veltliners naar Nederland te halen, die nog niet hier zijn te verkrijgen. Verder hebben we contact gelegd met een Oostenrijkse producent van mousserende wijnen Sektkellerei SZIGETI. Een verbazingwekkende kennismaking met Oostenrijkse mousserende wijn van topkwaliteit voor een zeer interessante prijs. Wij hebben dan ook besloten om vier van hun wijnen in ons assortiment op te nemen. Nieuwsgierig? Klik dan hier voor een verdere kennismaking met Sektkellerei SZIGETI en de wijnen die wij voeren.

16 augustus 2014:

Terug uit Frankrijk!


Onze wijnreis naar Frankrijk heeft veel moois opgeleverd. De website is gevuld met onze ‘oogst’. Het belangrijkste is, dat wij een bijzonder mooi wijngoed hebben gevonden in de Cahors (Clos de l’Eglise) en weer contact hebben gelegd met Chateau La Gineste. Beide Cahors-wijngoederen vullen elkaar perfect aan als het gaat om rode wijn van fruitig met pit tot aan stevig. La Gineste levert overigens een fantastisch rosé en een Ratafia, een dessertwijn die ook als aperitief kan worden gedronken. Ook Chateau de Chambert hebben we bezocht en besloten hun bijzondere dessertwijn ‘Rogomme’ te gaan voeren. Verder hebben we op de weg naar Cahors nog een tussenstop gemaakt in Reuilly (Loire) bij Domaine Valéry Renaudat. Ook Chateau de Monbazillac hebben we met een bezoek vereerd en hebben daarvan de onvolprezen dessertwijn mee naar huis genomen. Kortom, een geslaagde wijnreis met vele leuke momenten en mooie uitzichten onder andere over de Lot.

31 juli 2014:

La Canosa is binnen!


De wijnen van La Canosa zijn binnengekomen. Nadat alle papieren in orde waren voor de import van wijn hebben we direct besteld. La Canosa is een jong bedrijf met heel veel potentie voor de toekomst. Wij zijn dan ook erg blij dat het importeurschap van La Canosa ons is gegund.

Lees meer ->

Londen, 4 juni 2014:

Londen WineFair 2014, vermoeiend maar top!


Twee dagen lang hebben we de WineFair bezocht. Twee tropendagen als het gaat om proeven en producenten of vertegenwoordigers bezoeken. Maar heel inspirerend, zeker als je aan tafel zit met eigenaren en wijnmakers! Op de tweede dag hebben we onze ‘preferred suppliers’ nog eens bezocht en afspraken gemaakt. Conclusie: We gaan wijn importeren vanuit Italië uit De Marken (Le Marche), verder wijnen uit Gaillac, Langeudoc en natuurlijk uit de Cahors. Ook troffen we producenten uit de Rioja, Oostenrijk (Kamptal), Engeland (jawel), die wijnen maken met mogelijkheden voor ons assortiment in de toekomst. Kortom, een vermoeiende trip, maar zeer interessant gezien de ‘oogst’.

7 mei 2014: Starten!

Een bedrijf starten is een leuke bezigheid, maar intensief. Als wijnhandel moet je langs aardig wat ‘loketten’. Inmiddels hebben we het rondje bijna geklaard en hebben we vrijwel alle ‘nummers’ (of aangevraagd) die nodig zijn om als bedrijf wijn te mogen importeren en te verkopen.

Amsterdam, 17 februari 2015: French Wine Discoveries 2015


In het Rosarium in Amsterdam wordt de 10e editie van ‘French Wine Discoveries’ gehouden. In een plezierige en rustige ambiance staan diverse Franse wijnproducenten met hun assortiment wijnen. Van Champagne tot Rousillon en van de Elzas tot de Bordeaux. Het is voor La Grange Verte Wines een belangrijke proeverij, omdat de meeste producenten geen Nederlandse importeur hebben, en hiernaar op zoek zijn; ontdekken dus!


Lees meer ->

Amsterdam, 12 februari 2015:

De wereldtop over de tong


De Union des Grands Crus de Bordeaux is op deze dag naar de Wintertuin van het Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam getogen voor de tweede editie van hun unieke proeverij. La Grange Verte Wines mag daarbij aanwezig zijn om een welhaast oneindige lijst van wereldtoppers – waaronder de nodige Grand Crus de Bordeaux – te proeven.Lees meer ->

2 november 2014:

Herfstproeverij ‘Fris en Warm’ succesvol


Op vrijdag 31 oktober en zondag

2 november hielden wij onze eerste reguliere proeverij. Beide proeverijen konden zich verheugen in een grote aandacht voor onze wijnen. Menig bezoeker heeft haar of zijn keus gemaakt voor de feestdagen en een voorraadje meegenomen of wat flessen om thuis nog eens door te proeven. Het is nogmaals gebleken dat ons assortiment tot de verbeelding spreekt en voor ieder een passende wijnen biedt.

Meer foto's ->

Westbroek, 19 september 2014:

Sneak Preview


Onze eerste wijnproeverij met vrienden en kennissen om het in de vingers te krijgen. Ten eerste om de logistiek en organisatie te testen en natuurlijk de reacties te horen op ons assortiment. Er waren wijnkenners, wijnliefhebbers en vrienden en kennissen die regelmatig wijn drinken. Een plezierige verdeling van ‘wat wijn is in iemands leven’. Een van de aanwezige wijnkenners kwalificeerde onze wijnen met allemaal ‘pareltjes’!. We zijn daarna tevreden huiswaarts gegaan met een dosis ervaring en een paar verbeterpunten.


10 september 2014: De wijnmaker van ons Engelse Wijnhuis Hattingley Valley Emma Rice is uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar 2014!


15 september 2014: nog meer Hattingley Valley

Op de website van ProWein staat een leuk artikel over Engelse mousserende wijn in het algemeen en over Hattingley Valley in het bijzonder.

Lees meer ->

Lees meer ->

1 juli 2014:

La Grange Verte verkrijgt uniek agentschap Hattingley Valley


Engelse wijn is sowieso bijzonder en zeker als het gaat om een wijnmaker die uitsluitend mousserende wijnen maakt! We hebben hen ontmoet op de London WineFair. Wat eerst leek op een vrijblijvende en plezierige ontmoeting, is uiteindelijk uitgegroeid tot een relatie. Vanaf heden is La Grange Vert Wines importeur voor Hattingly Valley voor Nederland. Lees meer -> over deze unieke wijnproducent.

Frankrijk, 16-20 april 2015:

Wijnreis Frankrijk:


In dit lange weekend bezochten wij Frankrijk. Wij gingen op bezoek bij een tal van wijnmakers. Bestaande relaties en ook nieuwe relaties en zelfs een aantal ontdekkingen! Eerst naar de Reuilly (Loire), toen naar de Cahors, Monbazillac, Côtes de Duras en op de terugweg nog op bezoek in de Champagne. We kwamen terug met nieuwe voorraad wijn en een aantal mooie ontdekkingen! Meer lezen over deze enerverende reis....

Lees meer ->

Westbroek, 17 mei 2015:

Voorjaarsproeverij 2015:


De proeftafel vol nieuwe wijnen en nieuwe oogstjaren, een lust voorhet oog, maar vooral voor de tong! Het was een succesvolle middag, waarbij zeker onze nieuwe Champagne in de schijnwerper stond!

Lees meer ->

Gilze-Rijen, 3 juli 2015

HeartBeat Golftoernooi 2015:


La Grange Verte was aanwezig tijdens het UBN Heart Golf-toernooi, gehouden op de prachtige 18-holes golfbaan Princenbosch te Gilze-Rijen, met aansluitend een gezellige barbecue. De volledige opbrengst is bestemd voor Stichting Heartbeat die vakanties en uitjes verzorgd voor gezinnen waarbij een kind een hartprobleem heeft. La Grange Verte zorgde geheel belangeloos voor een stukje vermaak op de 8e hole met een wijnproeverij. Het was een hete dag en de golfers proefde het liefst mousserende- en witte wijn en daar hadden we op gerekend met (mousserende) wijnen van Hattingley Valley en La Canosa. Het was een succesvol evenement met een record opbrengst voor Stichting Heartbeat.

Groesbeek, 26 - 27 september 2015

Wijnfeesten Groesbeek 2015:


In het laatste weekend van september vonden weer de jaarlijkse Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek plaats. Ook La Grange Verte was aanwezig tijdens dit gezellige feest. De bezoekers konden wijn proeven uit Nederland, maar verder uit de hele wereld. La Grange Verte was vertegenwoordigd met Franse- en Italiaanse wijnen. En natuurlijk ons paradepaardje, de Engelse Sparkling Wine van Hattingley Valley. De zaterdag was relatief rustig. Zondags was het flink druk en hebben we menig wijnliefhebber aan de kraam gehad.

Duravel, 5 oktober 2015:

Chateau La Gineste, Cahors

Elke oogst heeft zijn eigen-aardigheden!


De eerste helft van september, met zijn stormen en zware regenval, heeft niet zoveel schade aangericht als in andere regio's, maar al dat vocht heeft wel gezorgd voor een groter risico op schimmels. Gelukkig hadden we in juli en augustus de wijngaard goed uitgedund, waardoor geen compacte begroeiing was ontstaan die de druiven extra gevoelig maakt voor rotting.

Toch moesten we weer alle percelen langs om de aangetaste druiven te verwijderen, zodat we zeker waren dat we alleen de gezonde druiven zouden oogsten.

Na de 'groene' oogst in de zomer, wat dit dus de 'grijze' oogst van september!Lees meer ->

Düsseldorf, 13 maart 2016


Ook dit jaar zijn wij alweer voor de vijfde keer naar ProWein gegaan. Dit jaar vooral op bezoek bij relaties en nieuwe wijnhuizen waarmee we een afspraak hebben. Ook nog tussendoor een korte en heel gezellige ontmoeting met Remy en Amélie Gratiot van ons Champagnehuis en snel door.


Helaas geen tijd om nieuwe ontdekkingen te doen. Dat gaan we volgend jaar anders aanpakken en gaan, als zovelen, twee dagen naar Düsseldorf!


Lees meer ->

Zeist, 19 december 2015:

Kerstproeverij 2015:


Het was gezellig druk in De Stal van Lokaal Victoria. Vele wijnliefhebbers hadden de weg gevonden naar deze voor ons nieuwe proeflocatie. De 'Kerstwijnen' werden zeer gewaardeerd gezien de reacties van de proevers en hun bestellingen. Ook Jan-Tom van Clee Gastronomie was aanwezig en wist velen te verrassen met zijn delicatessen. Klik op onderstaande link voor een foto- verslag van Mel Boas van deze middag.

Lees meer ->

Zeist, 1 mei 2016:

Voorjaarsproeverij 2016


Het was erg gezellig in De Stal van Lokaal Victoria te Zeist. Ondanks het mooie weer deze dag, waren de wijnliefhebbers op de proeverij afgekomen. We hielden dan ook drie nieuwe wijnleveranciers ten doop. Een uit de Moezel, een uit Gascogne en een uit Fronton! Vooral de wijnen van deze laatste, Chateau Clamens, viel enorm in de smaak. Niet voor niets mochten we vele doosjes gaan leveren van dit chateau. Ook Jan-Tom van Clee Gastronomie was traditiegetrouw aanwezig en wist velen te verrassen met zijn delicatessen.


Frankrijk, 21-25 april 2016:

Wijnreis Frankrijk:


In dit lange weekend bezochten wij opnieuw Frankrijk. Wij gingen weer op bezoek bij een tal van wijnmakers. Bestaande relaties en ook nieuwe relaties. Eerst naar de Reuilly (Loire), toen naar de Cahors, Côtes de Duras, Fronton en op de terugweg nog op bezoek in de Champagne. We kwamen terug met nieuwe voorraad wijn en een aantal mooie ontdekkingen zoals van Domaine de l'Herré! Meer lezen over deze enerverende reis....

Lees meer ->

Lees meer ->

Düsseldorf, 19 maart 2017


Dit jaar alweer voor de zesde keer naar ProWein. Wij bezochten zo goed als alle wijnproducenten uit ons gamma. Wij ontmoeten Remy en Amélie Gratiot, gingen op bezoek bij La Canosa, Clamens, Verum, Fonsalade, etc..


En deden een bijzondere ontdekking! Verder hebben we nog even aan tafel gezeten bij Chateau Famaey uit de Cahors, waar we in onze moerstaal konden communiceren. De familie Luyckx komt van oorsprong uit België


Lees meer ->

Bilthoven, 11 december 2016:

Kerstproeverij 2016:


Het was gezellig in 'De Schuur' van Eetcafé Van Miltenburg. Een aantal van onze vast klanten had de weg naar deze nieuwe locatie gevonden. Er stond vooral mousserend, stevig wit en dito rood op de proeftafel. Ook Jan-Tom van Clee Gastronomie was aanwezig en wist velen opnieuw te verrassen met zijn delicatessen uit Frankrijk.

Lees meer ->

Zeist, 9 oktober 2016:

Najaarsproeverij 2016


Ook deze keer weer konden wij in De Stal van Lokaal Victoria te Zeist terecht. We schonken deze middag een dessertwijn uit de Moezel, wijn uit Zuid-west Franktijk zoals Cahors, Gascogne en uit Fronton! Vooral de wijnen van deze laatste, Chateau Clamens, viel enorm in de smaak. Vanzelfsprekend was eer ook Italiaans en Spaans te proeven. Ook Jan-Tom van Clee Gastronomie was traditiegetrouw aanwezig en wist velen te verrassen met zijn Franse delicatessen.

Lees meer ->

Zeist, 28 mei 2017:

Zomerproeverij 2017


Het was heerlijk weer deze middag. Ondanks deze 'concurrent' waren vele wijnliefhebbers naar deze proeverij gekomen. Vanzelfsprekend was het vooral 'fris' wat op de tafel stond. Knisperend wit en zomers rood. Vooral de Italianen stonden deze middag in het zonnetje. Wijnhuis Cantina La Canosa was dan ook ruim vertegenwoordigd op deze middag. Onze wijnliefhebbers namen dan ook graag een voorraadje mee voor de zomer. Op naar de najaarsproeverij!1 oktober 2017: aankondiging

Najaarsproeverij 2017 tijdens

PROEF ZEIST In de Wijngaard


La Grange Verte Wines zal als Zeister wijnbedrijf aanwezig zijn tijdens dit culinair evenement in de Wijngaard Hoog Beek & Royen. Samen met een keur aan Zeister Wijn-, bier- en delicatessenwinkels, restaurants en cateraars, bieden wij gezamenlijk de bezoekers een fantastisch evenement. Wij staan er met Franse, Italiaanse en Duitse wijnen, van onder andere Cantina La Canosa, Chateau l'Espérance, Chateau Fonsalade en Chateau Chambert Rogomme. Bovendien is de voorraad Weingut Heinz Schneider (Mosel) weer helemaal op peil. Tot 1 oktober!

Lees meer ->

Lees meer ->

Leiwen, 23 en 24 september 2017


In het weekend van 23 en 24 september zijn wij afgereisd naar de Moezel. Ons wijngoed Weingut Heinz Schneider had dit weekend proefdagen. Traditiegetrouw pakken ze dit grondig aan. Op zaterdagmiddag werden wij allerhartelijkst ontvangen door Heinz Schneider, Heidi Spang en Judith met een glas mousserende wijn (Secco).


Al snel werden we in twee groepen verdeeld en ging het gezelschap op reis.........

Lees meer ->

Zeist, 1 oktober 2017:

Fantastisch evenement

PROEF ZEIST In de Wijngaard 2017


Het weer zat mee, het begon zelfs zonnig én het bleef de hele dag droog. Een groot aantal Zeister culinaire bedrijven op het gebeid van food en wijn waren verzameld in de sprookjesachtige omgeving van de Zeister Wijngaard. Het was zelfs enorm druk en vele Zeisternaren, maar ook veel van onze klanten waren richting de wijngaard gekomen voor onze najaarsproeverij. Veel bezoekers waren onder de indruk van ons assortiment en namen een flesje mee of een kaartje, want dat smaakte naar meer!

Lees meer ->

Charly sur Marne, 22 november 2017: tripje naar Champagne


Voor onze Winterproeverij wilden we onze voorraad Champagne Gratiot & Cie aanvullen. We reden op één dag heen en weer naar Champagne. Een pittige rit en 13 uur achter het stuur. Remy Gratiot ontving ons en liet ons kennis maken met hun nieuwe Champagne Gratiot & Cie No. 0 Brut Nature. Een Champagne zonder dosage en dus puur natuur. We hopen hiermee weer een groot aantal wijnliefhebbers een plezier te doen, want we namen natuurlijk een aantal mee!

Düsseldorf, 19 maart 2018


Dit is zeven. Al zeven keer zijn we naar dit toonaangevende wijnevenement geweest: ProWein. Gingen langs bij onze leveranciers en ontmoeten de mensen achter La Canosa, Clamens, Verum, Fonsalade, de l'Engarran, Marmorières, Juris, etc..


Een enerverende dag waarna je moe maar voldaan (vertraagd) met de ICE naar huis rijdt.


We deden nog een leuke ontdekking. Een wijnhuis uit Spanje (regio Valencia), die met hun biologische wijnen zeer hoge ogen gooit en door vele wijnrecencenten zeer gewaardeerd worden; zo ook door ons! Wie weet.


Bilthoven, 30 januari 2018:

Tiziana Ubaldi van La Canosa bezoekt PLUS Bilthoven en ontmoet Gert Smit


Een heel bijzonder moment. Onze contactpersoon van Cantina La Canosa was even in Nederland en vond het leuk om te zien hoe haar wijn er bij staat bij PLUS Bilthoven. Gert Smit was verrast met dit bliksembezoek en vertelde enthousiast over het verkoopsucces van de Polisio! Natuurlijk moesten zij even tezamen op de kiek!

Lees meer ->

Köln, 8 april 2018


Op deze dag bezochten we de beurs KölnWein in (zoals de naam al doet vermoeden) Keulen. Een ondanks het mooie weer zeer goed bezochte beurs voor consumenten en vakhandel. Op de vloer meer dan 100 exposanten, bijna allemaal kleine ondernemers uit Duitsland. Natuurlijk spraken wij onze leverancier uit de Moezel: Weingut Heinz Schneider.Op de foto Heinz Schneider met Heidi Spang. De beurs gaf een goed beeld van de uitstekende kwaliteit van de Duitse wijn die op dit moment gemaakt wordt.

Zeist, 6 mei 2018:

Voorjaarsproeverij 2018:


Het was een zonovergoten dag. Temperaturen met zomerse waarden. Velen hadden gekozen voor het terras. Toch mochten we een aantal die-hards begroeten op onze Voorjaarsproeverij, waar we de wijnen van JST ten doop hielden én de Nullius van La Canosa. Verder nog bekenden met nieuwe jaargangen en de evergreens! Ook Jan Tom van Clee Gastronomie was er met zijn onvolprezen Franse delicatessen. We kijken terug op een geslaagd evenement.

Düsseldorf, 11 november 2018:

Bezoek Wein Düsseldorf


Een leuke wijnbeurs met heel veel Duitse wijn en een beetje van buiten. We ontmoetten natuurlijk de mensen van Weingut Schneider, maar gingen ook op zoek naar iets nieuws. Dat hebben we gevonden in Weingut Zink (Rheinhessen) en Weingut Georg Apfelbacher (Franken). Van beide wijnhuizen gaan we een aantal van hun wijnen in ons assortiment voeren.

Zeist, 7 oktober 2018:

3e editie PROEF ZEIST in de Wijngaard


Alweer de 3e editie. Het was dan ook drukker dan ooit. Het evenement heeft definietief een plekje gekregen bij culinair Zeist e.o.. Het weer zat mee, zonnig en een lekkere temperatuur. Onze Rogomme was ronduit favoriet op het evenement en we waren dan ook volledig uitverkocht met de nodige nabestellingen. Daarnaast deed JST het buitengewoon goed en viel enorm in de smaak bij de bezoekers gezien de verkoopaantallen. Volend jaar weer!

Köln, 14 april 2019


Dit jaar geen ProWein, maar alleen de wijnbeurs in Köln. Een fantastische beurs met heel veel aanbieders uit heel Duitsland. Vanzelfsprekend waren onze wijnhuizen Weingut Heinz Schneider, Weingut Zink en Weingut Apfelbacher van de partij. We proefden hun nieuwe jaargangen en hebben de contacten verstevigd. Een leuke maar vermoeiende dag.

Leiwen, 21 en 22 september 2019


In dit weekend zijn wij afgereisd naar de Moezel. Ons wijngoed Weingut Heinz Schneider had dit weekend proefdagen. Traditiegetrouw pakken ze dit grondig aan. Op zaterdagmiddag werden wij allerhartelijkst ontvangen door Heinz Schneider en Heidi Spang.


Na de ontvangst gingen op pad de wijnbergen in. Lees het hele verlag:

Lees meer ->

De Bilt, 15 december 2019:

Winterproeverij 2019:


Een leuke locatie, midden op een bruisende markt binnen de muren van Pomp 41. Onze Winterproeverij 2019 was weer overladen met diverse mooie wijnen uit Duitsland en Frankrijk. Veel waardering voor het Duitse rood en ook het Duitse wit. Vanzelfsprekend veel aandacht voor Frans rood, dat deze middag helemaal werd uitverkocht. Iedereen keerde huiswaarts met een goed gevoel om binnenkort hun bestelling thuis te ontvangen en te schenken rond de feestdagen. Op naar volgend jaar!