La Grange Verte - Prowein 2015 DüsseldorfDaarna snel door en brengen we een bezoek aan Alexander Krossa. Een wijngrootgrutter die een tal van kleine domeinen vertegenwoordigt en wat voor ons een echte snoepwinkel is. In London (vorig jaar) hadden we hem ontmoet en een paar van zijn lekkerste wijnen geselecteerd voor de toekomst en die is nu. We hebben het geheel nog eens geproefd en hebben onze beslissing genomen: er komen een paar fantastische en betaalbare wijnen bij uit de Laguedoc en Madiran!


Düsseldorf, 15 maart 2015


Voordat je het weet is een jaar voorbij: ProWein 2015. Waren we vorig jaar nog een beetje dwalende, is het dit jaar andere koek. Een drukke agenda vol met afspraken met onze huidige en toekomstige leveranciers en een heel klein beetje tijd voor ontdekkingen. Zo gaan wij op bezoek bij Hattingley Valley en ontmoeten we eigenaar Simon Robinson en winemaker Emma Rice. Een plezierige en leuke ontmoeting, waarbij wij de banden weer hebben aangehaald.

Dan een afspraak met Vanessa Martinez van een voor ons nieuw domein, naar aanleiding van een ontmoeting tijdens een proeverij in Amsterdam. Zij is zichtbaar blij met ons bezoek en blij dat wij haar wijnen naar waarde weten te schatten. Het domein is gelegen in Côtes de Duras. We proeven nogmaals haar wijnen en zijn nog steeds overtuigd dat dit een enorme aanvulling is op ons assortiment. Wij gaan in april bij haar op bezoek en nemen de eerste partij mee naar Nederland! Wij houden u op de hoogte


48.000 wijnen......

9 hallen.....

39.000 bezoekers.....Dan Weingut Hiss uit Baden. Een leuke proeverij met heel veel (voor ons) nieuw. Wat opvalt zijn de zuivere smaken, de mooie droge structuur van de wijnen en de grote variatie in druivenrassen. Mogelijk dat we nog een of zelfs twee wijnen extra van hen gaan voeren.

Ook Cantina La Canosa staat op de agenda en spreken met Tiziana Ubaldi, de export manager, die we ook in 2014 in London hadden ontmoet. Inmiddels uitgegroeid tot ons grootste wijnhuis met verreweg de hoogste omzet. Een fantastische topper, die in Nederland absoluut zal doorbreken! We hebben ook de uitbreiding van ons assortiment besproken. Naast Cantina La Canosa hebben ze nog een tweede wijnhuis en wel op Sicilië. Dit wijnhuis produceert mooie wijnen van lokale druiven als Grillo, Insolia en Nero d'Avola. Zij sturen ons een aantal samples en we denken er serieus over na ook deze wijnen te gaan voeren. De kwaliteit van dit huis is ook onberispelijk voor een alleszins redelijke prijs.

Als laatste langs bij Sektkellerei Szigeti. We treffen daar Peter Szigeti, een van de twee broers die het wijnhuis bestieren. De keus die wij in der tijd gemaakt hebben, wordt nog eens bevestigd. Uit hun schier onuitputtelijke assortiment, hebben wij een mooie diagonaal, die ook op ProWein was te proeven!


NIEUW, NIEUW, NIEUW:

Tijdens het heen en weer lopen tussen de afspraken, stuiten we op Spanje en wel Catalonië. Een vriendelijk Spaanse dame spreekt ons aan of we wat willen proeven. Zij vertegenwoordigt een tal van kleine wijnhuizen uit Spanje. Een bijzondere collectie. Na wat te hebben geproefd en onze mening te hebben gegeven, heeft zij in de gaten waar we naar op zoek zijn. Zij laat ons wijn proeven uit Terra Alta van een klein wijnhuis uit een voor Nederland nog onontgonnen gebied. Mooi wit en mooi rood, nou mooi, bijzonder rood! De prijzen zijn aangenaam en dat is precies wat wij zoeken. Mooie en lekkere wijnen voor een redelijke prijs. Zij zal ons alle informatie opsturen, inclusief een paar samples. Wordt vervolgd! Vlak voor het weggaan laat zij nog even een Priorat proeven..... We hebben ze regelmatig geproefd, fantastische wijn, maar deze blijft je heel lang bij! Wie weet........