La Grange Verte - Prowein 2016 DüsseldorfDat geldt ook voor Chateau Clamens uit Fronton. Een wijnhuis daat een van de mooiste rosé voert ooit door ons geproefd. Ook de rode met een frisse lichte stijl hebben we naar Nederland gehaald.

Het wijnhuis van de broers Jonck (afkomstig uit Zuid-Afrika) in Blaye Côte de Bordeaux bezochten we. Thomas Marchand hadden we in Amsterdam ontmoet en hoewel we in principe geen bordeaux voeren (er zijn er immers al zoveel) maken wij hoogstwaarschijnlijk een uitzondering voor de wijn van Chateau l'Espérance. De stijl is a-typisch voor Boerdeaux en is een welkome aanvulling op ons exclusieve assortiment.Düsseldorf, 13 maart 2016


Ook dit jaar zijn wij alweer voor de vijfde keer naar ProWein gegaan. Dit jaar vooral op bezoek bij relaties en nieuwe wijnhuizen waarmee we een afspraak hebben. Ook nog tussendoor een korte en heel gezellige ontmoeting met Remy en Amélie Gratiot van ons Champagnehuis en snel door.Helaas geen tijd om nieuwe ontdekkingen te doen. Dat gaan we volgend jaar anders aanpakken en gaan, als zovelen, twee dagen naar Düsseldorf!De dag leek lang, maar was zo voorbij. Eerst even snel een handje geven bij Emma Rice van Hattingley Valley. We proefden de nieuwe jaargangen van hun sparkling wines. Ook nu weer veel finesse, krachtige smaken gecombineerd met een heerlijke frisheid. Vooral de binnenkort leverbare Rosé van 2010 was prachtig.Nieuwe wijnhuizen


Er stonden een aantal wijnhuizen op het programma die we naar Nederland gaan halen. Een daarvan is Domaine l'Herré uit de Gascongne er een van. René had hen ontmoet tijdens een wijnproeverij in Amsterdam. We waren beiden onder de indruk van de klasse. De frisheid en surplus aan fruit en het rijke smaakpallet zijn argumenten om deze wijn naar Nederland te halen. Niet voor niets staat deze wijn op onze Voorjaarsproeverij 2016.

Afspraken

Bezoeken

Oude bekenden


Ook hebben we de nieuwe jaargangen geproefd van ons wijnhuis uit de Languedoc Chateau Larzac. Deze wijn blijft in ons basisassortiment en is zeker voor de komende zomer een uitstekende keuze.Ook Cantina La Canosa stond op de agenda en spreken met Tiziana Ubaldi. We worden allervriendelijkst ontvangen en krijgen het assortiment nog even in het glas. Het blijft een bijzondere vondst en wij zijn dan ook trots dat onze overeenkomst opnieuw is verlengd en exclusief blijven importeren voor Nederland.Ook even snel bij Chateau Fonsalade langs. We ontmoeten François-Xavier Ferry die we tot nog toe alleen kende van de mail. Erg leuk om het enthousiamse te zien over het feit dat ze nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. De aanvullende bestelling voor deze wijn is inmiddels de deur uit.En niet te vergeten onze superheld uit Spanje, eigenlijk heldin! Ana Ruiz was ook naar Düsseldorf gekomen met haar wijnen van Bodegas Verum, het succesnummer van de Kerstproeverij vorig jaar. Ook met dit wijnhuis hebben we de banden versterkt.


Snel door