La Grange Verte - Prowein 2017 DüsseldorfDüsseldorf, 19 maart 2017


Dit jaar alweer voor de zesde keer naar ProWein. Wij bezochten zo goed als alle wijnproducenten uit ons gamma.


Wij hadden een afspraak met Remy en Amélie Gratiot van Champagne Gratiot & Cie. Zij hebben onlangs hun naam veranderd van Gratiot Gérard naar Gratiot & Cie. De Champagnes hebben nieuwe namen gekregen en een geheel nieuw vormgegeven etiket. Inmiddels is onze website geheel bijgewerkt met de nieuwe flessen en met de nieuwe samenstellingen, want een aantal Champagnes van Gratiot & Cie zijn veranderd.


De Champagnes luisteren nu naar namen als: Almanach No. 1 Brut, etc.

Afspraken

Bezoeken

Ontdekken

Tiziana Ubaldi van Cantina la Canosa

Verder Was een bezoek aan Tiziana Ubaldi van Cantina La Canosa een must. Dit wijnhuis is een van onze favorieten en ook hier hebben we het aanwezige gamma wijnen en nieuwe jaargangen doorgeproefd.


Ook Chateau Clamens stond op onze agenda. Hier hebben we ook even de nieuwe jaargangen geproefd en zijn er nog steeds van overtuigd dat zij met de Jules en de Julie een mooi koppel hebben.


Ook Ana Ruiz ontkwam niet aan ons bezoek. De wijn van Bodegas Verum uit La Mancha is niet te versmaden. Ook de nieuwe jaargangen die binnenkort weer naar Nederland komen zijn weer van excellente kwaliteit.


Ook bij Chateau Fonsalade langs. We ontmoeten François-Xavier Ferry. Erg leuk om het enthousiamse te zien over het feit dat hun wijn nu ook in Nederland verkrijgbaar is. De voorraad van deze wijn is inmiddels op peil!


Verder hebben we nog even aan tafel gezeten bij Chateau Famaey uit de Cahors, waar we in onze moerstaal konden communiceren. De familie Luyckx komt van oorsprong uit België. Marc Luyckx ontving ons hartelijk, te meer omdat René vroeger dit chateau heeft geïmporteerd. Bovendien kunnen liefhebbers van Chateau Famaey nog steeds bij ons terecht.Charlotte Humblot van Chateau Clamens

Domaine de la Triballe

François-Xavier Ferry van Chateau Fonsalade

Ana Ruiz van Bodegas Verum

Domaine de la Triballe werkt vooral met de Rolle druif, beter bekend als Vermentino

En we deden een bijzondere ontdekking! Een wijngoed dat al sinds 1974 (!) biologisch werkt en binnenkort een bijzondere AOP gaat vertegenwoordigen: AOP Pic Saint Loup


Uit uit de Languedoc afkomstige Domaine de la Triballe maakt een groot aantal wijnen zowel wit als rood. De pure smaak van deze wijnen valt op. We proeften onder andere hun Toutes Aures (wit en rood), Aphyllanthe (wit met 4 maanden barrique), De Mon Plein Grés... (rood) en Grés de Montpellier (rood).


De wijnen worden gemaakt van de rode druiven Grenache, Carignan, Cinsault, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Mouvèdre en van de witte varianten Rolle en Roussanne.


Kortom, weer veel ontmoeten, proeven en ontdekken!