Wijnproeverij


Wij organiseren regelmatig wijnproeverijen. Op deze manier kunt u kennis maken met het assortiment. Voor professionals (horeca en wijnhandel) werken wij ook op afspraak en komen naar u toe! Zo kunnen wijnprofessionals in alle rust het assortiment doornemen.


De assortimentsproeverijen worden in de regio (De Bilt / Zeist) gehouden en zullen per keer wisselen van locatie. Meld u aan via voor one nieuwsbrief info(@)lagrangevertewines.nl.Wijnproeverij en wijnbuffet ook op locatie


Wij kunnen ook proeverijen organiseren op locatie. Wilt u een evenement aanvullen met een aansprekende wijnproeverij, neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een fantastische proeverij, waarbij de keus is, of een geheel begeleide proeverij met veel informatie over de wijnen, of een ‘open’ proeverij waar een ieder zijn weg kan vinden en wij de gasten informeren en hun vragen beantwoorden. Daarnaast is het ook mogelijk om door La Grange Verte Wines het wijnbuffet te laten verzorgen. Van aperitief tot digestief en alles wat er tussen zit.


Voor uitgebreide informatie of een afspraak: info(@)lagrangevertewines.nl

2-daagse Basistraining Wijnkennis en Wijnproeven


Om de weg beter te leren kennen in ‘wijnland’ biedt La Grange Verte een basistraining ontwikkeld ‘Wijnkennis en Wijnproeven’. In twee avonden leer je de basisprincipes van het wijnproeven in theorie en belangrijk, in praktijk. Een interactieve training, waarbij de nadruk licht op het herkennen van smaakpatronen en deze te kunnen duiden. Ook het herkennen van druivenrassen passeert de revue. De wijncursus wordt gegeven op een locatie in de regio De Bilt / Zeist.

Naast het proeven is het ook handig om te weten hoe wijn wordt gemaakt en over het lezen van etiketten. Dit vergemakkelijkt de aanschaf van een fles wijn enorm. Ook besteden we aandacht aan de vraag, wat drink je waarbij.

Bij de cursus hoort ook een boekwerkje dat als naslagwerk dient en waar een aantal zaken zijn opgenomen. Vanzelfsprekend worden er ook vragen beantwoord.

Per avond worden er 4 wijnen geproefd en komen, verdeeld over de beide avonden, alle soorten wijnen aan de orde. Mousserend, wit, rosé, rood en dessertwijn. De training wordt verzorgd door René van der Keuken en Hans Lebbe, beiden in het bezit van het SVEN2 wijncertificaat.

Bij voldoende inschijvingen wordt de cursus gestart.

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Minimum aantal deelnemers 4 (maximaal 8 personen).

Prijs € 75,00 per persoon

U kunt zich aanmelden via info(@)lagrangevertewines.nl en vooraf aanmelden kan ook, dan houden wij u op de hoogte van de cursusdata en de locatie.


Wijnproeverij

WijncursusLa Grange Verte - Wijnproeverij - Wijncursus