La Grange Verte - Bodegas Verum - La Mancha

Verum 2014

Sauvignon Blanc - Gewürztraminer


Voor deze bijzondere wijn worden de druiven met de hand geplukt en wel in de nacht! En niet te laat in het seizoen. Eind augustus is de juiste tijd om te voorkomen dat de frisheid van de Sauvignon Blanc verloren gaat en de Gewürztraminer te 'exotisch' wordt. Een ideale rijpheid voor een maximaal resultaat. Het is bekend dat de druiven in de nacht wat meer zuren krijgen, die ze vervolgens op de dag weer inwisselen voor suikers. In een relatief warm klimaat als in La Mancha, is dit het geheim om de maximale frisheid te behoduen.


Druiven: 80% Sauvignon Blanc, 20% Gewürztraminer


Het maken van de wijn geschiedt bij een lage temperatuur. Drie dagen bij 7 graden en daarna 15 dagen bij 12 graden. Hierdoor wordt ook de maximale frisheid behouden.


Proeven: de wijn is krachtig. Met tonen van bloemen, kruiden en minerale hits. Een complexe wijn, maar met een heerlijke frisheid en een heel lange afdronk.


De wijn past prima bij Japanse gerechten zoals sushi, rijstgerechten, groentegerechten en bij vrijwel alle vis!


Kortom, een aanwinst voor La Grange Verte Wines, waarvoor we bovendien het exlcusieve importeursschap hebben verkregen.
Verum 2012

Merlot - Tempranillo - Cabernet Sauvignon


Ook de druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt. Voor een maximale rijpheid vindt de oogst van september tot oktober plaats, afhankelijk van het druivenras en de maximale rijpheid.


Druiven: 40% Merlot, 40% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon


De wijn ondergaat een eerste koude vergisting, waarna de temperatuur wordt opgevoerd tot 28 graden en dan 7 dagen lang. Bovendien worden de verschillende druivenrassen separaat vergist. Daarna wordt, wederom afhankelijk van het druivenras, er nog een na-rijping aangehouden. Voorts vindt er een malolactische vergisting plaats, waarbij de harde appelzuren worden omgezet in zachtere melkzuren, om vervolgnes 11 maanden te rijpen in Frans eiken fusten. Pas daarna wordt de wijn van de diverse druiven met elkaar gemengd en gebotteld. Zo ontstaat er een heel bijzondere wijn, die zijn gelijke niet kent!


Proeven: zeg maar: genieten! Een uitgebanceerde wijn, met het fruit voorop en het hout als een presenteerblad. Aanwezig, maar zo mooi opgenomen in het geheel. Met nog een licht vilolette glans, zwart fruit, een pepertje en zelfs een hint van chocolade. Maar over de hele breedte elegant met mooie zuren. En wie geduld heeft, kan deze wijn nog minstens 10 jaar laten rijpen, waarbij de wijn nog in kwaliteit en balans kan verbeteren, maar wie geen geduld heeft, zal ook maximaal genieten van deze fantastische wijn uit een gebied dat niet direct door topkwaliteit bekend staat. Vandaar een meer dan fantastiche wijn met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding!


Deze wijn is een perfecte begeleider van mediterrane schotels. Maar is perfect te combineren met rood vlees; ook hert! En ook gegrilde vis is een prima partner.


Tierra de Castilla La Mancha


"Bij Verum zijn we altijd er van overtuigd geweest dat de wijn daadwerkelijk wordt gemaakt in de wijngaard" Verum wijnmakerij en wijngaarden bevinden zich in Tomelloso een stad in La Mancha de grootste wijn producerende regio in de wereld. Het dagelijkse leven is hier doorspekt van de wijncultuur en –tradities.


Verum betekent 'eerlijk' in het Latijn. Dat is precies wat Verum wil met haar wijnen. Een eerlijke wijn zonder foefjes, met karakter en een fantastische smaak.