La Grange Verte - Chateau Clamens - Fronton

Chateau Clamens 'Jules'


Druiven: Cabernet Sauvignon, Merlot - Syrah - Négrette


I.G.P. Comté-Tolosan


De Cuvée Jules, is geboren uit de assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Négrette.


Heeft een heldere rode kleur die een jonge wijn zo kenmerkt.


De neus met aroma's van rode vruchten, bramen, zwarte bessen en aardbeien.


In de mond onthult Jules tonen van zoethout gecombineerd met kleine rode vruchtjes en een heerlijke zomerse frisheid.


Een ideale wijn voor het terras voor diegenen die een rode wijn preferen met een heerlijke frisheid. Verder kan de Jules prima diverse hapjes begeleiden van fris tot best wel wat stevigers zoals charcuterie.In Fronton – een wijnstreek in het zuid-westen van Frankrijk - wordt al sinds de 12e eeuw wijn gemaakt. De Négrette druif is hier nog steeds voorgeschreven. De rode en rosé wijn uit Fronton moet voor minstens 50% uit het sap van deze druif bestaan. De Négrette geeft frisse rode wijnen. Een ideale wijn voor de zomer!


De door ons gevoerde Jules (rood) is gemaakt Cabernet Sauvignon aangevuld met Négrette, Merlot en Syrah. De Le Domaine de Clamens is gemaakt van hoofdzakeijk Négrette, aangevuld met Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. In de rosé wordt de Négrette aangevuld met Syrah en Cabernet Franc.


De rosé van Chateau Clamens is van een bijzondere klasse! Nog nooit proefden wij een rosé als deze. Fris, gelaagd met veel fruit, finesse en toch krachtig. Het drinken van rosé wordt zo een avontuur!


Le Domaine de Clamens


Druiven: Négrette - Cabernet Sauvignon - Merlot - SyrahI.G.P. Comté-Tolosan


Een heerlijke drinkbare maar best wel stevige wijn.


Heeft een mooi rode kleur die deze wijn zo kenmerkt.


Een neus met aroma's van rijp rood fruit, bramen, zwarte bessen en bosvruchten. In de mond onthult deze wijn tonen van zoethout.


Een ideale wijn voor een aperitief met charcuterie. Ook zeer geschikt bij de maaltijd. Niet al te zware vleesgerechten zijn een prima combinatie. Maar zeker ook groentegerechten combineren perfect met deze Le Domaine de Clamens.


Zoals zij het zelf omschrijven: "Een heerlijke wijn om met vrienden te drinken tijdens een gezellige maaltijd." Voor de prijs hoef je het niet te laten!Tijdens ons bezoek in het voorjaar van 2016 werden wij rondgeleid. We zagen de wijnvelden, de wijnmakerrij en belangrijker nog, we ontmoetten de mensen achter Chateau Clamens. Charlotte Humblot ontmoetten wij eigenlijk al voor de derde keer. Eerst in Nederland tijdens een wijnproeverij in Amsterdam, toen tijdens ProWein 2016 in Düsseldorf en uiteindelijk op haar chateau in Fronton. Tijdens de toer raakten we in gesprek met Jonathan Gimonet, de assistent wijnmaker van Chateau Clamens. Hij vertelde enthousiast over de wijnen en de zorg die wordt besteed aan elke wijn. Niet voor niets krijgen zij steeds meer aandacht voor hun wijnen. De uitstraling van de jules en de Julie is mooi. Het etiket en de vorm van de fles zijn zeer goed getroffen en een sieraad op tafel. Als laatste loot aan de Clamens-tak hebben wij de Le Domaine de Clamens toegevoegd. Een zeer betaalbaar glas wijn met diepgang!

Fotografie: HLP imagesChateau Clamens 'Julie'


Druiven: Négrette - Syrah - Cabernet Franc


A.O.P. Fronton


De Cuvée Julie, is een ontmoeting met Négrette, Syrah en Cabernet Franc en heeft een bleke roze kleur.


De neus is delicaat.


In de mond, geeft Julie een smaak explosie en heel veel levendigheid. De afdronk wordt gedomineerd door frisheid met name citrus.


Een ideale wijn om een zomerse middag mee te starten en bovendien nog lang vol te houden….


Door zijn frisheid en zijn kracht, ideaal om diverse lekkere gerechtjes te begeleiden.