La Grange Verte - Chateau de Marmorières - La Clape

Domaine de Marmorières


Druiven: Vermentino – Viognier


I.G.P. Vin de Pays d'Oc


Deze heerlijke witte wijn gemaakt van Vermentino (in Frankrijk bekend als Rolle) en Viognier, combineert hiermee twee totaal aan elkaar verschillende druiven. De één strak met mooie zuren, de andere wulps en bloemig. De combinatie krijgt dan ook een bijzondere lading.


De neus is interessant en spannend: wat ruik je nu eigenlijk. Bloemig en citrus. De geur doet denken aan vlier en zeste van limoen.


De smaak is fris en complex. Een wijn die heel makkelijk drinkt door de mooi zuren en de aroma's van fruit zoals peer en citrus. Wat bijblijft is dat heerlijke bitterje dat doet verlangen naar een volgende slok.


Een wijn die zich perfect leent voor een aperitief, maar ook prima gedronken kan worden bij schaal en schelpdieren zolang ze naturel zijn bereid. Dat geldt ook voor salades.


Chateau de Marmorières is gelegen in het hart van de Languedoc. Sinds de negentiende eeuw behoort dit chateau tot de familie De Woillemont. Zeven geslachten lang en vanaf 1826, stonden zij aan het hoofd van dit belangrijke wijngoed in La Clape. De wijngaard telt 150 hectare en is gelegen op terrassen en hellingen. De familie Woillemont heeft diverse druivenrassen aangeplant en niet zelden druiven uit andere streken zoals Vermentino, in Frankrijk vaak aangeduid als Rolle en Merlot.


De complete opsomming:

Voor rood en rosé: Syrah, Grenache, Carignan, Mourvèdre, Cinsault, Cabernet Sauvignon, Merlot, Marselan en Caladoc (kruising tussen Grenache en Malbec (Cot)).

Voor wit: Bourboulenc, Grenache Blanc, Viognier, Marsanne, Roussanne, Vermentino en Muscat.


Domaine de Marmorières


Druiven: Merlot – Cabernet Sauvignon


I.G.P. Vin de Pays d'Oc


Deze heerlijke wijn is prima tijdens het aperitief voor diegenen die graag rood drinken. De wijn blijft zeker overeind bij lekkere amuses zoals charcuterie.


De geur doet denken aan zwarte bessen, frambozen en kersen met een klein pepertje.


De smaak is vol maar heeft voldoende frisheid om zo te drinken. Er is voldoende potentie om de wijn ook bij de maaltijd in te zetten. We denken hierbij aan een lekker stukje rundvlees met niet al te stevige saus. Ook lamsvlees is bij deze wijn een goede combinatie.


Kortom, een mooie wijn die mede door zijn lage prijs zeer interessant is!
Chateau de Marmorières

Les Amandiers


Druiven: Syrah – Grenache


A.O.P. Languedoc La Clape


Omschrijving volgt