La Grange Verte - Chateau Fonsalade - Saint Chinian

Chateau Fonsalade 2012

Grenache - SyrahBekroond met een Gilbert & Gaillard 2016; jaargang 2012:  84/100


Druiven: 75% Grenache, 25% Syrah


Proeven: Een rijke en krachtige wijn met tonen van zwart fruit (Cassis), een palet van kruidige sensatie (zwarte peper, eucalyptus, kaneel, kruidnagel), met een lichte zoetheid en  wordt tevens gekenmerkt door een mooie frisheid. Elegante tannines die de wijn body geven.


Een wijn die uitermate geschikt is voor de begeleiding van gerechten met eend en rundvlees.In het hart van de Languedoc in de Saint- Chinian, ligt het kasteel Fonsalade. Het is een historisch wijngebied dat witte wijn en ook rode wijn en rosé produceert. Het unieke terroir, met een uitzonderlijk klimaat en voorouderlijke kennis zijn de sleutels tot deze wijnen die zowel de professional als de kenner zal verrassen.


De naam van het kasteel komt van het Occitaanse "Font Sala". wat zoveel betekent als zoutfontein. Het komt van het natuurlijke zout in de bodem wat de sleutel is voor de landbouw met respect voor het milieu. De rassen die worden gebruikt door het Chateau Fonsalade zijn voor rood Syrah en Grenache. Fonsalade maakt naast de door ons gevoerde wijn nog een aantal andere rode wijnen, maar ook wit en rosé. Het totale domein is slechts 27 hectare groot.


De kwaliteit van de door ons gevoerde rode wijn is spreekwoordelijk. Inmiddels een van onze beste verkopende rode wijnen!