La Grange Verte - De wijnen
Frankrijk - Cahors:


Chateau La Gineste - A.O.C. Cahors


Chateau La Gineste is prachtig gelegen in het dal van de Lot. De 10 hectare werd door Gerard Dega in 2002 aangekocht en volledig geherstructureerd. Het wijngoed is gelegen op een uitzonderlijke bodem op het zogenaamde tweede terras van de Cahors.

Italië - Le Marche:


Cantina La Canosa - D.O.C. Le Marche


Dit relatief nieuwe wijnhuis heeft haar vleugels internationaal uitgeslagen. Tot nog toe werd de wijn van dit huis niet geëxporteerd. La Grange Verte Wines heeft het unieke recht gekregen deze wijnen te importeren. De wijnen markeren zich door een hoge kwaliteit en bijzondere smaken van vooral ook door gebruik van o.a. lokale druiven.


Duitsland - Baden:


Weingut Hiss - QbA Baden


De wijngaarden van Weingut Hiss te Eichstetten, zijn gelegen in het centrum van de regio Boven-Rijn tussen Karlsruhe en Basel in de buurt van Freiburg en het Zwarte Woud. De Kaiserstuhl, waar de wijngaarden van Hiss zijn gelegen, is een uitgedoofde vulkaan. De zon en een heel bijzondere vulkanische bodem zijn de basis van de bijzondere en minerale wijnen.


Engeland - Hampshire:


Hattingley Valley - Hampshire


Hattingley Valley is een jong wijnhuis gelegen tussen Medstead en Wield (Hampshire). De wijngaarden zijn in het voorjaar van 2008 aangeplant. De krijtachtige bodem is vergelijkbaar met de terroir van de Champagne-streek! Dus garantie voor mooie mousserende wijnen.

Frankrijk - Loire:


Domaine Valéry Renaudat

A.O.C. Reuilly


Reuilly is een wijnstreek in de oostelijke Loire. Jancis Robinson zegt hierover: “De wijnen van Reuilly worden met meer aantrekkelijk vakmanschap gemaakt dan in Sancerre en Pouily-Fumé.” En daar zijn wij het helemaal mee eens. Zeker als het gaat over de wijnen van Valéry Renaudat.


Italië - Le Marche/Abruzzo:


Castel Croce - Rosso Piceno D.O.P.

Tierre di Cheti I.G.T.


Castel Croce heeft twee wijngoederen, een in Le Marche en een in Abruzzo. Rood komt uit De Marken en hun witte wijn draagt het IGT van Tierre de Cheti, wat in de Abruzzen ligt. Beide zijn spannende wijnen voor lage prijs. Ideaal voor horeca en supermarkt.Lees meer ->

Frankrijk - Bergerac:


Chateau de Monbazillac

A.O.C. Monbazillac


Het origineel! Een van de mooiste zoete dessertwijnen vinden we in Monbazillac, een A.O.C. binnen Bergerac. De top concurreert met de mooiste Sauternes. Als enige in Nederland importeren wij de naamgever van deze prachtige wijn: Chateau de Monbazillac.


Lees meer ->

Lees meer ->

Lees meer ->

Lees meer ->

Lees meer ->

Lees meer ->

Frankrijk - Cahors:


Clos de L’Eglise - A.O.C. Cahors


Een trouvaille! Een relatief klein wijnbedrijf van 8 hectare, dat wordt gerund door Raymond Cantagrel. de 11e generatie! Na zijn actieve leven als architect, heeft hij de handel en wandel van het wijnhuis van zijn moeder overgenomen. Raymond is een tegenstromer, als het om de Cahors gaat.


Lees meer ->

Oostenrijk - Burgenland:


Sektkellerei SZIGETI - Burgenland


De gebroeders Szigeti zijn specialisten op het gebied van mousserende kwaliteitswijn. De wijnen worden gemaakt van de mooiste druiven van het Burgenland en verwerkt onder strikte kwaliteitscontrole. Mousserende wijnen die zich kunnen meten met de beste Champagnes. De basis wijnen worden geproefd samen met een wijnmaker uit de Champagne. Het resultaat is een Sekt die zich onderscheidt door zijn fruitigheid en het karakter van de diverse druivenrassen.Lees meer ->Frankrijk - Côtes de Duras:


Domaine de Ferrant

A.O.C. Côtes de Duras


Een vondst is Domaine de Ferrant. Dit wijndomein is gelgen in de Côtes de Duras, dat grenst aan de Bergerac. Wij ontmoette hen op een wijnbeurs in Amsterdam en waren onder de indruk van hun wijnen. vooral de witte wijnen waren ronduit bijzonder. De rode waren goed en met veel vakmanschap gemaakt. Inmiddels zijn we bij hen op bezoek geweest en de eerste dozen zijn in Nederland gearriveerd.

Frankrijk - Champagne:


Champagne Gratiot & Cie

Charly sur Marne


Een klein Champagne huis, dat nog kleinschalig produceert en slechts 17 hectare groot is. Een Champagne voor fijnproevers met een prachtige structuur en mooi mouse. Gratiot maakt Champagne vanuit een lange traditie van gepassioneerde wijnmakers. Charly sur Marne is gelegen op de heuvels en vertaalt deze ligging in subtiliteit en emotie.


Lees meer ->

Frankrijk - Cahors:


Chateau de Chambert - Rogomme


Chambert Rogomme komt van een 300-jaar oud Chambert recept uit de Quercy. De naam komt van een oude Franse term die gebruikt werd in de keuken en betekent "mengsel". Waarschijnlijk een mengsel van druiven op het einde van de oogst. Dit is de wijn van Cahors zoals het werd gedronken ten tijde van de Franse Revolutie!

Lees meer ->Lees meer ->

Sicilië:


Le Ciache - Sicilia IGT


In het westen van Sicilë - rondom Salemi - bevinden zich de wijngaarden voor de witte wijn van Le Ciache. Hier worden typisch Siciliaanse druiven verbouwd zoals de Grillo en de Insolia. De Nero d'Avola komt uit een ander district en wel uit het Centraal gelegen Caltanissetta, waar het warmer is en ideaal voor de rijping van deze druif. Verder maakt Le Ciache ook de bekende Moscato vino Liquoroso.

Lees meer ->

Frankrijk - Languedoc:


Domaine de Larzac - A.O.P. Languedoc


De wijngaarden van het Domaine de Larzac (62 ha) zijn voornamelijk te vinden in de vallei van de rivier Peyne, die zijn bron in heeft in la Montagne Noire (Haute-Garonne). Het is een zijrivier van de rechter oever van de Hérault. De wijngaarden zijn gelegen in de gemeenten Roujan en Caux.


Lees meer ->Frankrijk - Sud-Ouest:


Chateau Viella

A.O.C. Madiran en

A.O.C. Pacherenc de Vic Bilh


Het landgoed is gelegen in de gemeente Viella. Sinds 1952 is het in bezit van de familie Bortolussi. Op dit moment zwaait Alain - derde generatie - de scepter. Het domein is 25 hectare groot en verdeeld in AOC Madiran en AOC Pacherenc Vic Bilh. Het kasteel van Viella met uitzicht op de wijngaarden is imposant. Het verkeerde meer dan een eeuw in staat van een ruïne. Inmiddels is het kasteel herbouwd en herbergt in de gewelven de kelders van het wijngoed Viella.


Lees meer ->

Frankrijk - Cahors:


Le Hauts de Bonaguil - Vin Naturels


Bevlogen wijnmakers, die vier jaar geleden een wijndomein overnamen en de gehele vinificatie hebben omgebouwd om het maximale uit de druif en het terroir te halen, zonder toevoging van wat dan ook; ook geen sulfiet. Een ontdekking!

Lees meer ->Frankrijk - Cahors:


Chateau d'Arquiès

A.O.C. Cahors


Dit chateau is geen onbekende voor La Grange Verte. Na jaren zijn we weer op bezoek gegaan en merkten dat de wijnen een lichtere stijl hadden gekregen en al jong drinkbaar zijn. Wij kozen om te beginnen voor de 2012. Een nog steeds krachtige wijn, maar wat een fruit en wat een lengte. Geen hout, puur fruit.

Lees meer ->

Spanje - La Mancha:


Verum - Tierra de Castilla La Mancha


"Bij Verum zijn we altijd er van overtuigd geweest dat de wijn daadwerkelijk wordt gemaakt in de wijngaard" Verum wijnmakerij en wijngaarden bevinden zich in Tomelloso een stad in La Mancha de grootste wijn producerende regio in de wereld. Het dagelijkse leven is hier doorspekt van de wijncultuur en –tradities.


Verum betekent 'eerlijk' in het Latijn. Dat is precies wat Verum wil met haar wijnen. Een eerlijke wijn zonder foefjes, met karakter en een fantastische smaak.
Lees meer ->

Frankrijk - Saint Chinian:


Fonsalade - A.O.P. Saint Chinian


In het hart van de Languedoc in de Saint- Chinian, ligt het kasteel Fonsalade. Het is een historisch wijngebied dat witte wijn en ook rode wijn en rosé produceert. Het unieke terroir, met een uitzonderlijk klimaat en voorouderlijke kennis zijn de sleutels tot onze wijnen die zowel de professional als de kenner zal verrassen.


De naam van het kasteel komt van het Occitaanse "Font Salat", wat zoveel betekent als zoutfontein. Het komt van het natuurlijke zout in de bodem wat de sleutel is de landbouw met respect voor het milieu.

Lees meer ->

Frankrijk - Fronton:


Chateau Clamens


In Fronton – een wijnstreek in het zuid-westen van Frankrijk - wordt al sinds de 12e eeuw wijn gemaakt. De Négrette druif is hier nog steeds voorgeschreven. De rode en rosé wijn uit Fronton moet voor minstens 50% uit het sap van deze druif bestaan. De Négrette geeft frisse rode wijnen. Een ideale wijn voor de zomer!Lees meer ->

Frankrijk - Gascogne:


Domaine de l'Herré - A.O.P. Gascogne


Het landgoed van Domaine de l'Herré omvat 130 hectare en is in het hart van de Gascogne gelegen met uitzicht op de Pyreneeën. De druivenrassen die l'Herré heeft aangeplant zijn Sauvignon Blanc, Colombard, Ungni Blanc, Chardonnay, Gros Manseng en Malbec. Het zijn wijnen van topkwaliteit en kenmerken zich door een ongekende frisheid en het vele fruit; ook de rode wijn. De wijn van l'Herré verraste ons enorm!

Lees meer ->

Duitsland - Mosel:


Weingut Heinz Schneider - QbA Mosel


De Rieslings van Weingut Schneider zijn van ongekende klasse, evenals de Weissburgunders. Ook de mousserende wijnen van dit Weingut zijn zeer smaakvol en heel bijzonder. Zeker de barrique-versie van de Weissburgunder is een aanrader, evenals de Auslese, een uitstekende dessertwijn met frisse zuren en een ingtogen zoet. Ook de spreekwoordelijke mineraligheid valt op.


Lees meer ->

Frankrijk - Bordeaux:

Chateau l'Esperance                            A.O.P. Blaye, Côtes de Bordeaux

Nederlanders in de Bordeaux? Ja, maar via een lange omweg. De familie Jonck verbleef eerst een eeuw of drie in Zuid-Afrika. Sinds 1998 beheren zij het kasteel dat verwijst naar Kaap de Goede Hoop dat 'l'Espérance'' (De Hoop) is gedoopt. Waar zij met hulp van de beroemde oenoloog Olivier Dauga (bekend van diverse Grand Cru Classées) wijn maken.

Lees meer ->Frankrijk - Languedoc:


Maison JST - IGP Coteaux de Béziers


In 2014 besluiten drie vrienden Julien, Serge en Thomas wijn te gaan maken. Als gepassioneerde wijnvrienden voelen ze de behoefte om zelf aan het werk te gaan en kunnen een wijngaard kopen in de Languedoc. Daarna gaat het snel en ziet hun eerste wijn het licht. Ze noemen hem Preface, ofwel voorwoord, in rood en wit.

Lees meer ->

Frankrijk - Languedoc:


Chateau Marmornières

IGP Pays d'Oc

A.O.P. Languedoc La Clape


Chateau de Marmorières is gelegen in het hart van de Languedoc. Sinds de negentiende eeuw behoort dit chateau tot de familie De Woillemont. Zeven geslachten lang en vanaf 1826, stonden zij aan het hoofd van dit belangrijke wijngoed in La Clape. De wijngaard telt 150 hectare en is gelegen op terrassen en hellingen.

Lees meer ->

Duitsland - Rheinhessen:


Weingut Zink  - QbA Rheinhessen


Onder de noemer Weinschmiede maakt Zink de mooiste witte- en rode wijnen. We troffen dit wijnhuis en Sybille Zink al eerder aan bij KölnWein en bij Düsseldorf Wein. Inmiddels behoort Zink tot onze 'standaard' voorraad met een drietal wijnen elk uit drie verschillende klassen: Hoefijzer (dagelijkse wijn), Aambeeld (Complexe wijn) en Hamer  (krachtige wijn)Lees meer ->

Duitsland - Franken:


Weingut Apfelbacher - QbA Franken


Het jongste wijngoed in ons assortiment is wel Weingut Apfelbacher. Kort geleden ontmoetten wij hen in Dusseldorf met een prachtig assortiment typische Franken-wijnen, zowel in wit als rood. Het is een veelbelovend wijngoed met gastronomische wijnen,


Lees meer ->