La Grange Verte - Maison JST - Languedoc

PRÉFACE BLANC 2015

IGP Coteaux de Béziers


Een rijke en volle witte wijn met een heerlijk frisse afdronk. Doordat de druiven koel worden geplukt in de vroege ochtend, behouden zij hun frisheid. Bovendien worden ze nog ruim 24 uur verder gekoeld om de maximale frisheid aan het rijpe fruit te ontrekken.


De Préface Blanc bestaat uit:

40% Chardonnay

40% Grenache Blanc

20% Vermentino (Rolle)


De wijn is nu perfect op dronk!

'3 Hommes, 3 Vins'

 

In 2014 besluiten drie vrienden Julien, Serge en Thomas wijn te gaan maken. Als gepassioneerde wijnvrienden voelen ze de behoefte om zelf aan het werk te gaan en kunnen een wijngaard kopen in de Languedoc. Daarna gaat het snel en ziet hun eerste wijn het licht. Ze noemen hem Preface, ofwel voorwoord, in rood en wit. Ook ontstaat er een derde wijn de Parenthese (rood). Maar hierna stonden de ontwikkelingen niet stil. Inmiddels zijn ook nummer 4 en 5 er bij gekomen, een witte en een rosé die nog maar net op fles staan. Een nieuw en topwijnhuis die zelfs in Frankrijk zeer beperkt is te verkrijgen!

 

Biologisch

Het landgoed is gelegen in het plaatsje Corneilhan, 6 km ten noorden van Béziers. Gelegen op een heuvel met uitzicht op het Plateau de l'Orb. De wijngaard telt 23 hectaren en het terroir bestaat uit kalksteen met zand en kiezels. De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst en de opbrengst is 35 tot 40 hl/ha. Bovendien draagt de wijngaard vanaf oogstjaar 2013 het certificaat biologisch!

 

PRÉFACE ROUGE 2015

IGP Coteaux de Béziers


Een heel mooi gestructureerde wijn. Vol van smaak, maar daarbij zeer elegant, met tonen van laurier en een mooie zachte afdronk. Het fruit en de taninies zijn in perfecte harmonie.


De Préface bestaat uit:

70% Syrah

30% Cabernet Sauvignon


Waarvan de Syrah voor 50% 2 jaar is gerijpt in barrique (2 jaar oud) en de andere 50% in houten foeders. De Cabernet Sauvignon is gedurende deze periode gerijpt in houten foeders


De wijn is tot 6 jaar na de oogst nog uitstekend te drinken en heeft dus ouderingsmogelijkhedenPARENTHÈSE ROUGE 2015

IGP Coteaux de Béziers


Een hele mooie rode wijn, die als rolmodel kan dienen voor de wijn uit de Languedoc. Dit geldt ook voor de samenstelling van de wijn met typisch Languedoc druiven zoals de Syrah en Grenache.


De Prarenthèse bestaat uit:

50% Syrah

50% Grenache


Het sap van beide druiven is gerijpt in houten foeders


De wijn is tot 5 jaar na de oogst nog uitstekend te drinken.
PARENTHÈSE BLANC 2017

Vin de Pays d'Herault


De Parenthèse Blanc bestaat uit:

Sauvignon Blanc

Vermentino (Rolle)

PARENTHÈSE ROSÉ 2017

Vin de Pays d'Herault


De Parenthèse Rosé bestaat uit:

Grenache

Cinsault