Sektkellerei Szigeti


De broers Norbert en Peter Szigeti zijn specialisten op het gebied van mousserende kwaliteitswijn. De wijnen worden gemaakt van de mooiste druiven van het Burgenland en verwerkt onder strikte kwaliteitscontrole. Mousserende wijnen die zich kunnen meten met de beste Champagnes. De basis wijnen worden geproefd samen met een wijnmaker uit de Champagne. Het resultaat is een Sekt die zich onderscheidt door zijn fruitigheid en het karakter van de diverse druivenrassen. Verder is elke fles SZIGETI een millésime, ofwel een jaartal wijn. In de Champagne bijzonder, bij Sektkellerei SZIGETI dagelijkse praktijk.


Het assortiment is welhaast onuitputtelijk. Als importeur hebben wij een keus gemaakt en naar onze mening een mooie lijn hebben met een viertal Sekts.

Cuvée Rosé Brut is een levendig gekleurde mousserende wijn door de Blauer Zweigelt en Blaufränkisch, met een mooi en aanhoudende mousse. Aroma's van verse granaatappels en frambozen. Frisse zuurgraad en kruidige wilde vruchten. In de mond biedt deze rosé elegante donkere vruchten en heeft een lange afdronk.


Cuvée Prestige Brut is een speciale mix van Chardonnay, Pinot Blanc en Blaufrënkisch. De lichte, delicate zalmkleur, valt direct op. Veel aromatische tonen in de neus, zoals bloemen, rode vruchten, kruiden, viooltjes en wilde aardbeien vormen een mooie harmonie. De smaak is omvangrijk met perfecte structuur. Lange afdronk en mooie balans.  


Riesling Brut. Fel groen-geel, fijne mousse. Zeer, zeer geurig, kamperfoelie bloem honing en verfrissende citrus. Het mineralige is zeer aanwezig, mooi pittig en levendig. Zeer kenmerkend voor de Riesling. In de afdronk sappige mandarijn, rijpe perzik en limoen. Een van de mooiste Sekts naar onze mening.


GOLS Prestige Brut. Deze sekst is genoemd naar de vestigingsplaats van Sektkellerei SZIGETI. Het is het summum uit de lijn ‘Lagen Sekt’. Een sekt gemaakt van Pinot Noir, Chardonnay, Zweigelt en Blaufränkisch. De Gols Prestige Brut is het vlaggenschip van de nieuwe generatie van Sektkellerei SZIGETI. De kleur doet denken aan helder bladgoud met een delicate groene kern, de neus is fris, complex en delicaat. De mineraliteit van de Chardonnay, die het terroir weerspiegelt. Een open neus met aroma's van peer en perzik, die fuseert met de geur van sappige abrikozen. Kortom, het mooiste van Sektkellerei SZIGETI.


La Grange Verte - Sektkellerei Szigeti

Norbert en Peter Szigeti