Weingut Hiss


De wijngaarden van Weingut Hiss te Eichstetten, zijn gelegen in het centrum van de regio Boven-Rijn tussen Karlsruhe en Basel in de buurt van Freiburg en het Zwarte Woud. De Kaiserstuhl, waar de wijngaarden van Hiss zijn gelegen, is een uitgedoofde vulkaan. De zon (meeste zonuren van Europa) en de heel bijzondere vulkanische bodem, zijn de basis voor de bijzondere en mineralige wijnen van Hiss.


In het assortiment van La Grange Verte Wines hebben wij de volgende Hiss-wijnen geselecteerd:

Hiss Dornfelder Tocken

Donkerrood, diep en geconcentreerd. Purper in de rand. Een fruitige neus van bosbessen en frambozen. Wat cassis met fris rood fruit op de tong. Zacht, rond en fluwelig. Zwarte bessen confiture, iets peper en zoethout. Medium vol van body met milde zuren. Een aangename, vriendelijke en soepele, doch best wel krachtige wijn.


La Grange Verte - Weingut Hiss - BadenHiss Rivaner Trocken

Knisperend frisse licht gele wijn met een mooi bouqeut van citrus en florale aroma’s. Deze wijn heeft al vele aanhangers en steekt menige sauvignon blanc naar de kroon! Meer fruit, meer lengte!
Hiss Secco Perlwein

Scheurebe en Müller Thurgau

Een frisse mousserende wijn, met een zachte mousse, aromatisch in de geur met tonen van fris tropisch fruit en een hint van muscaat. In de smaak is deze wijn stralend en komen deze nuances ook mooi door met een uitmuntende zuurbalans door de Müller Thurgau en mooie mineralen met een zachte afdronk. Een lekkere knisperende wijn voor op een zonnig terras of als aperitief en tot nu toe ons succesnummer van Weingut Hiss!


LEKKERDER DAN PROSECCO!