La Grange Verte - Weingut ZINK - Rheinhessen

Van smid tot wijnmaker

De grootvader van wijnmaker Matthias Zink werkte tot een paar jaar geleden in de smederij, net als vijf generaties voor hem. Naast hun smederij plantten ze velden met de eerste wijnstokken en legden ze de basis voor de hedendaagse Weingut Zink.


Drie symbolen

Drie gereedschappen van de smeden selecteerde Weingut ZINK als symbool voor de wijn. Het hoefijzer voor de wijnen die dagelijks kunnen worden gedronken, het aambeeld markeert de meer complexe wijnen en de hamer staat voor kracht.Duurzaam

Vanzelfsprekend zet de familie zich in voor een innovatieve en duurzame manier van werken met het doel om van generatie op generatie te kunnen leven met en voor de wijn. Matthias Zink runt het bedrijf samen met zijn vrouw Sybille en ook de kinderen doen mee.


Assortiment

Het assortiment van het wijnhuis strekt zich uit van klassieke droge tot fruitig-zoete wijnen, die overtuigen door hun kwaliteitsniveau. In de wijngaarden ligt de nadruk op traditionele druivensoorten, die optimaal gedijen op de speciale locaties van de wijnvelden.


Wij voeren:


Wit:

Grüner Sylvaner (Hoefijzer)

De druivenstokken voor deze wijn zijn meer dan drie decennia oud. Hun wortels reiken dan ook diep in de grond waar ze water en voedingsstoffen oppikken. Het is een droge wijn met slechts een vleugje restsuiker en een lage tot gemiddelde zuurgraad.


Een heerlijk aperitief en begeleider van lichte gerechten in een gulle literfles.


Bacchus Alte Reben (Aambeeld)

Weingut Zink is een van de weinigen die de Bacchus als een droge wijn vinifieert. Hierdoor heeft de wijn vele liefhebbers; zo ook wij!


Een prachtig aroma maakt het ook een gastronomische wijn, die goed ingezet kan worden bij voorgerechten.


Siegerrebe Spätlese (Aambeeld)

Een zeldzaam druivenras. Slechts weinigen planten de Siegerrebe nog aan. Deze druiven hebben een heel laag rendement. Waarschijnlijk de reden dat je deze druif niet meer ziet. Zonde, weten ze bij Zink.


Dit is wijn met een WOW-effect en kan uitstekend gedronken worden bij Aziatische gerechten.


Gewürtztraminer Dalsheimer Steig (Hamer)

Weingut Zink kent een lange traditie als het gaat om het aanplanten van Gewürztraminer. Een druif die niet veel voorkomt in Rheinhessen. De wijn krijgt veel lof en wint regelmatig nationale- en internationale prijzen.


Ook deze wijn heeft gastronomische kwaliteiten.Rood:

Werkstück (Aambeeld)

Een mix van Pinot Noir en Dornfelder. Een wijn die neus en smaakpapillen flink bezighouden. Tonen van bramen en kersen met een fluweel zachte afdronk maakt deze wijn tot topklasse.Fotografie: Weingut ZINK

Flessen: HLP images