La Grange Verte - Vin de Cahors

In wijntermen is Cahors bekend als oudste wijngebied van Frankrijk én om zijn diep gekleurde rode wijnen voornamelijk gemaakt van Malbec (plaatselijk bekend als Auxerrois of Côt), aangevuld met kleine hoeveelheden Tannat en Merlot. Interessant te weten is, dat Cahors de enige rode wijn appellation in de Franse zuid-west-hoek is waar noch Cabernet Sauvignon, noch Cabernet Franc gebruikt mag worden! Een ideale streek voor onze inkoop! De typische Cahors wijn is donker van kleur en heeft een vlezige, kruidig getint aroma, met hints van zwarte kersen en een vleugje ceder.

Een van onze wijnstreken is de Cahors.

Cahors is een kleine stad en wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk, op 160 km ten oosten van Bordeaux en gelegen langs de Lot.

La Grange Verte heeft uit deze streek verscheidende jaren prachtige wijnen in Nederland geïmporteerd en we dat doen we weer! De wijnen die hier vandaan komen zijn bijvoorbeeld Chateau la Gineste, Chateau de Chambert en Clos de l'Eglise. Stuk voor stuk mooie wijnen. De ene in en in klassiek, de ander gemaakt met moderne methoden, waardoor er maximaal fruit uit het druivenmateriaal wordt gehaald.


Neerslag is hier beduidend lager dan aan de Atlantische kust (700mm per jaar, vergeleken met 950mm in Bordeaux). Bijgevolg is de kans op schimmelproblemen in de Cahors wijngaarden vrij laag, het minimaliseert ziektes en hierdoor is veel minder preventief spuiten nodig. Het droge klimaat betekent ook dat wijnstokken een diep en sterk wortelstelsel hebben, op zoek naar water, maar ook verhoogt het de concentraties van suikers en smaakstoffen in de druiven.

Kortom, kijk op Wijnen voor het assortiment uit de Cahors.